Volwassenen

Kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur en is gratis en vrijblijvend. Bij een kopje koffie of thee vertel jij jouw hulpvraag, en ik leg uit wat ik voor je kan betekenen. Als je besluit dat je samen met mij aan de slag wilt gaan dan maken we een afspraak voor een intakeconsult. Ik geef je een voedingsdagboek mee dat je thuis gedurende enkele dagen mag invullen. Dit dagboek breng je ingevuld weer mee naar het intakeconsult.

Intakeconsult

Een intakeconsult duurt ongeveer 60 – 90 minuten. Ik noteer je persoonsgegevens en ik stel vragen over onder andere je voedingspatroon en je leefstijl. Als je dat wilt weeg ik je en meet ik je middelomtrek, je vetpercentage, je spiermassa en het percentage visceraal vet (vet in je buik rondom je organen). Aan het eind krijg je een leuke goodiebag mee naar huis.

Na deze afspraak maak ik een analyse van je ingevulde voedingsdagboek. Hierbij kijk ik naar wat je eet op een dag en naar je leefstijl. Ik let hierbij op het aantal calorieën, maar ik kijk ook of je voldoende van alle vitamines en mineralen binnen krijgt. Hiervan maak ik een uitgebreid verslag met tips, waarbij ik rekening houd met jouw wensen, voorkeuren en doelen.

Eerste vervolgconsult

Je krijgt een mooie map met de analyse van je voedingsdagboek, een voorbeeldmenu met variaties en recepten. Ik geef een toelichting op de voedingsanalyse en samen bekijken we welk traject het beste bij jou past. Misschien heb je genoeg aan alleen de voedingsanalyse, misschien heb je meer afspraken nodig die vooral gericht zijn op voeding en afvallen, maar het kan ook zijn dat ik je het beste kan helpen met een traject waarbij je leert relaxter met eten om te gaan. Als je dit laatste traject gaat doen krijg je een mooi werkboek mee naar huis.

Voor de intake, de voedingsanalyse en het eerste vervolgconsult is je investering € 150,-. Als je aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je dit bedrag terug krijgt van je zorgverzekering.

Hierna zijn er 2 mogelijkheden:

Het Food & Weight traject

Bij dit traject ligt de nadruk op gezond en lekker eten en (als je dat wilt) afvallen.

Tijdens alle afspraken word je gewogen en gemeten en bespreken we hoe het de afgelopen periode is gegaan. De nadruk ligt bij deze afspraken op je voedingspatroon en je leefstijl, maar je krijgt ook tips over beweging, ontspanning, feestjes enz. Bij elke afspraak krijg je van mij enkele lekkere en gezonde recepten en tips.

Als het goed gaat wordt de tijd tussen de afspraken langer totdat we het traject afsluiten.

Bij dit traject werk ik met losse consulten van ongeveer 30 minuten, dus je bepaalt zelf hoe lang of hoe kort de begeleiding duurt. Per consult betaal je € 30,-.

Het Food & Mind traject

Herken jij dit?

 • Elke maandag begin je weer vol goede moed met afvallen, en voor het weekend is heb je het alweer opgegeven.
 • Je weet heel goed wat ‘gezond’ eten is, maar toch kies je (te) vaak voor ‘ongezond’.
 • Je eet als compensatie, beloning of troost.
 • Je voelt je schuldig als je iets ‘ongezonds’ hebt gegeten.
 • Je denkt dat het je toch niet gaat lukken om af te vallen, want al die andere pogingen zijn tenslotte ook mislukt.
 • Je kunt niet echt genieten van lekker eten.

Als je hier dingen van herkent, dan past het Food & Mind traject het beste bij jou.

We kijken hierbij niet alleen naar wat je eet, maar vooral naar waarom je eet. Niet alleen aandacht voor je gewicht, maar voor je gedrag, gewoontes en gedachten. Alleen door aan al deze factoren aandacht te besteden, kun jij toewerken naar een gezonde relatie met eten en jezelf. Stap voor stap krijg je door middel van oefeningen en opdrachten weer grip op je gedachten, en daardoor zal ook je eetgedrag veranderen. Het resultaat is dat je weer lekker in je vel zit. Je kunt weer genieten van lekker eten zonder schuldgevoel en je hebt niet langer het gevoel dat het eten jou de baas is.

Het ontwikkelen van een gezonde relatie met eten kost tijd. Het gaat om het doorbreken van oude patronen in zowel je doen als je denken. Al die gedachten die je keer op keer in de weg staan om te doen wat jij echt nodig hebt, verdwijnen niet zomaar. Ook het afleren van oude gewoontes die niet voor je werken en het aanleren van nieuwe gewoontes die dat wel doen, gaat niet vanzelf. Om tot blijvende veranderingen te komen, heb je minimaal 3 maanden nodig. Daarbij gun je jezelf dan ook de tijd om op een rustig tempo te kunnen afvallen als dat je wens is. Daarom werk ik bij dit traject niet met losse consulten, maar met een pakket van 3 maanden.

Wat krijg je in deze 3 maanden?

 • 6 afspraken van 30 – 45 minuten;
 • Onbeperkt contact via mail of WhatsApp;
 • Een werkboek ter waarde van € 19,95;
 • Veel extra informatie, opdrachten, tips en recepten.
 • Je investering hiervoor is € 200,-.

Na deze 3 maanden kijken we of je mijn hulp nog nodig hebt. Als dat zo is kun je kiezen voor losse consulten. Je betaalt dan € 30,- per consult.

Als je aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je verzekering een deel van de afspraken of alle afspraken vergoedt. Hier kun je zien wat je vergoed krijgt.